کد خبر 9365
۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸

دبیرکل اتاق اصناف کشور: اخذ شناسه یکتا برای بازاریان الزامی شد

دبیرکل اتاق اصناف کشور: اخذ شناسه یکتا برای بازاریان الزامی شد

یکی از مزیت‌های شناسه یکتا این است که فعالیت افراد بدون مجوز در صنوف مختلف که امکان هرگونه تخلفی دارند و هیچ وسیله‌ای برای رهگیری تخلفات وجود ندارد از طریق شناسه یکتا قابل پیگیری است.

به گزارش پایگاه خبری آهن‌نیوز، محمود بنانژاد، دبیرکل اتاق اصناف کشور در خصوص شناسه یکتا گفت: چند سالی است که بحث درگاه ملی مجوزها عنوان، مطرح و اجرایی شد و صدور پروانه کسب از طریق درگاه ملی مجوزها صورت می‌گیرد.

او افزود: هر مجوز صنفی که صادر می‌شود، یک شناسه یکتا در قالب یک کد QR یا همان QR کدی که روی پروانه‌ها درج و شناسایی می‌شود و دیگر هیچ واحد صنفی صرفا با پروانه کسب یا جواز صنفی که به شکل فیزیکی و کاغذی است شناخته نمی‌شود و با کدی به نام یکتا شناسایی می‌شود که همان QR کد است که در سامانه قرار دارد.

بنانژاد ادامه داد: از ابتدای اجرایی شدن این طرح تعداد زیادی مجوز صادر شد. همچنین پیش از این با توجه به اعتبار پروانه‌های کسب که ۵ ساله هستند، تعداد زیادی هم قبلا صادر شده بود که در درگاه اتاق اصناف و هیات عالی نظارت بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰‌هزار پروانه کسب در صنوف مختلف در کل کشور صادر شده که معتبر هستند. اما با توجه به اینکه تمام این مجوزها باید این کد شناسه یکتا را در قالب QR کد بگیرند، ظرفیتی در درگاه ملی مجوزها ایجاد شد که بتوانند پروانه‌های قدیمی از حالت کاغذی به حالت الکترونیکی درآید و صنوف کد شناسه یکتا را هم دریافت کنند.

دبیرکل اتاق اصناف کشور در ادامه گفت: تا پایان سال فرصت است صنوف شناسه یکتا دریافت کنند و از ابتدای سال آینده هر کس فاقد این کد باشد از بسیاری خدمات دولتی مثل افتتاح حساب و داشتن دستگاه پوز، پرونده‌های مالیاتی و… محروم خواهد شد.

بنانژاد در خصوص محاسن شناسه یکتا گفت: یکی از مشکلات و معضلاتی که همیشه در بازار وجود داشته این بوده که افرادی بودند که بدون مجوز در صنوف مختلف فعالیت می‌کردند. وقتی بدون مجوز فعالیت می‌کردند ممکن است هرگونه تخلفی را هم انجام دهند و هیچ وسیله‌ای برای رهگیری تخلفات وجود نداشته باشد و در برهم زدن نظام بازار اختلالاتی را به وجود بیاورد؛ بنابراین نخستین مزیت این است که تمام واحدهای صنفی فعال در قالب قانون نظام صنفی فعالیت خواهند کرد.

وی ادامه داد: دوم اینکه برای رسیدگی به نظرات و شکایات و تخلفاتی که ممکن است در بازار وجود داشته باشد مردم راحت‌تر با مدیران صنف ارتباط داشته باشند. به این ترتیب وقتی مشکلی ایجاد شد، می‌توانند بارکدی را که روی پروانه کسب نصب شده اسکن کنند و تمام اطلاعات واحد صنفی به همراه گزارش تخلف را اطلاع‌رسانی کنند و متولیان با سرعت بیشتر به مشکل رسیدگی کنند.

منبع: مهر

انتهای خبر/ ف

کد خبر 9365

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =